let op! geld lenen kost geld
 

veelgestelde vragen

Kan ik mijn lening(en) boetevrij oversluiten?

Als u een Doorlopend Krediet, Verzendhuiskrediet of Credit Card wilt oversluiten dan kan dit te allen tijde zonder dat u daarvoor extra kosten dient te betalen. 
Indien u een Persoonlijke Lening eerder wilt inlossen, dan wordt er in de meeste gevallen geen boete in rekening gebracht. Dit is afhankelijk van de ingangsdatum van de in te lossen persoonlijke lening.

Zijn er kosten verbonden aan het oversluiten van mijn lening?

Besparenopmijnlening.nl rekent geen extra kosten zoals advies- of bemiddelingskosten voor het oversluiten van uw lening(en) .

Kan ik iedere lening oversluiten?

Iedere leenvorm, doorlopend krediet of persoonlijke lening, maar ook een uitstaande schuld op een credit card of roodstand op uw betaalrekening kunt u oversluiten naar een goedkopere lening. Voor een credit card, roodstand, persoonlijke lening en doorlopend krediet geldt dat die altijd boetevrij (zonder kosten) zijn af te lossen.

Kan ik mijn huidige lening oversluiten naar een lagere rente?

Als u één of meerdere leningen heeft dan is het in de meeste gevallen voordeliger om deze over te sluiten. Leningen bij creditcards, verzendhuiskredieten en roodstanden zijn vaak dure leningen met rentes tot wel 15%. Ook leningen bij banken zoals bijvoorbeeld  ABN AMRO Bank en ING bank kunnen vaak voordeliger worden overgesloten.Doordat u deze leningen samenvoegt of de lening oversluit naar een lagere rente verkort u de looptjd van de lening. U bent hierdoor minder totale kosten kwijt.

Hoe wordt mijn voordeel berekend?

U vult voor iedere lening die u wilt oversluiten in wat u op dit moment nog terug moet betalen (het openstaand saldo), wat u per maand aan de lening betaalt én het rentepercentage dat u op jaarbasis verschuldigd bent. Daarna wordt per lening berekend hoeveel maanden u nog aan de lening moet betalen. Door dit aantal maanden te vermenigvuldigen met de maandtermijn wordt duidelijk wat voor u de totale kosten per lening zijn.

Ik wil ook extra lenen, is dat mogelijk?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van uw financiele en persoonlijke situatie. Als u uw bestaande lening(en) oversluit en u heeft uw maximale leenbedrag nog niet benut, dan behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden.

Kan ik de rente van mijn lening fiscaal verrekenen?

Als u een lening neemt ter verbetering of verbouwing van de eigen woning, dan kunt u de rente fiscaal verreken mits de lening aan een aantal voorwaarden voldoet. Anders dan de regels voor een Doorlopend Krediet kun u bij het sluiten van een nieuwe Persoonlijke Lening nog wel profiteren van belastingvoordelen. Indien het geld gebruikt wordt voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van de eigen woning is de rente bij een persoonlijke lening in bepaalde gevallen wel fiscaal aftrekbaar.

Bij een Doorlopend Krediet heeft u alleen recht op renteaftrek wanneer u deze heeft afgesloten vóór 1 januari 2013 en voor deze datum bedragen heeft opgenomen die zijn gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de eigen woning. Bedragen die u na 1 januari 2013 heeft opgenomen vallen onder de nieuwe wet en zijn dus niet meer aftrekbaar.
Voor een bestaand Doorlopend Krediet geldt dat, als deze wordt overgesloten, de oude fiscale regels van kracht blijven. Dit is ongeacht het soort krediet dat wordt afgesloten.
Per 1 januari 2013 is de “wet herziening fiscale behandeling eigen woning” van kracht. Voor Persoonlijke Leningen afgesloten vóór 1 januari 2013 geldt dat de renteaftrek in stand blijft. Ook voor persoonlijke leningen die afgesloten worden na 1 januari geldt dat deze aftrekbaar zijn als deze worden gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de eigen woning.

Kan ik extra boetevrij aflossen?

Bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening afgesloten van Findio kunt u altijd volledig boetevrij extra aflossen.